Ο Όμιλος Βαφειά μια ανάσα από τα 100 πλοία

Ο Όμιλος Βαφειά μια ανάσα από τα 100 πλοία

7328
Ο Όμιλος Βαφειά μια ανάσα από τα 100 πλοία

H ανάπτυξη που σημειώνει ο στόλος του ομίλου εταιρειών με επικεφαλής τον κ. Νίκο Βαφειά είναι σημαντική και έπειτα από 50 έτη δραστηριότητας στη ναυτιλία, ο όμιλος είναι κοντά στο να εισέλθει στο κλειστό «κλαμπ των 100στάρηδων», δηλαδή εκείνων που διαχειρίζονται στόλους μεγαλύτερους των 100 πλοίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές τιμές, ο όμιλος φαίνεται να προχώρησε σε ακόμη πέντε αγορές πλοίων τους τελευταίους δύο μήνες. Έτσι, μέσω της Brave Maritime Corp., o στόλος του ομίλου έχει αυξηθεί κατά συνολικά 28 πλοία.

Τέσσερα από τα πλοία που αποκτήθηκαν ήταν Capesize bulk carriers, με τον όμιλο να διαχειρίζεται δέκα τέτοιου μεγέθους πλοία πλέον. Επιπροσθέτως, προέβη στην αγορά ενός supramax bulk carrier, το 29ο πλοίο που αποκτά ο όμιλος τους τελευταίους 12 μήνες, με τις συνολικές επενδύσεις να αγγίζουν τα $900 εκατ.

Με τις αγορές αυτές η Brave Μaritime corp έχει αποκτήσει μέσα σε 12 μήνες 15 bulk carriers, στην πλειονότητά τους Capesizes, πέντε νεότευκτα Medium Gas Carriers από τη Hyundai Heavy Industries και εννέα δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τρία είναι Medium Range Clean Τankers, ένα Aframax και τέσσερα Suezmaxes.

Μετά τις νέες αγορές ο στόλος του Ομίλου αποτελείται από 95 πλοία (40 gas carriers, 30 δεξαμενόπλοια και 25 bulk carriers), η αξία των οποίων, βάσει της VesselsValue, ξεπερνά τα $2,8 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.