«Καλπάζουν» τα κέρδη των liner εταιρειών

«Καλπάζουν» τα κέρδη των liner εταιρειών

135
«Καλπάζουν» τα κέρδη των liner εταιρειών

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν τα κέρδη των liner εταιρειών το 2022, παρά το γεγονός ότι η ναυλαγορά σε καμία περίπτωση δεν ακολούθησε τα εκρηκτικά επίπεδα του 2021.

Σύμφωνα με ανάλυση της Sea-Intelligence, τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων επτά εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις τακτικές γραμμές ανήλθαν σε $95 δισ. Στα εν λόγω οικονομικά μεγέθη δεν περιλαμβάνονται αυτά των CMA CGM, Cosco και ONE, που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Σύμφωνα με την ανάλυση, εάν ληφθούν υπόψη τα κέρδη προ φόρων και τόκων όλων των liner εταιρειών, αυτά εκτιμάται ότι άγγιξαν τα $208 δισ. έναντι $164 δισ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα λειτουργικά κέρδη των εταιρειών τα τελευταία τρία χρόνια είναι αθροιστικά μεγαλύτερα από αυτά των προηγούμενων 63 ετών, από τότε δηλαδή που το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του έτους, η Drewry εκτιμούσε ότι τα EBIT των liners πέρυσι άγγιξαν τα $200 δισ., σημειώνοντας άνοδο $10 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.