Η ship-to-ship μεταφορά πετρελαίου στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών

Η ship-to-ship μεταφορά πετρελαίου στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών

152
Η ship-to-ship μεταφορά πετρελαίου στο στόχαστρο των ισπανικών αρχών

Τη ship-to-ship μεταφορά πετρελαίου φαίνεται να θέτει στο στόχαστρό της η Ισπανία, εξετάζοντας την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών στη σκιά της ανόδου της σχετικής δραστηριότητας κατά μήκος της ακτογραμμής της.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το Reuters, δεξαμενόπλοια που δραστηριοποιούνται στα ανοικτά της Ισπανίας σε Μεσόγειο και Ατλαντικό, θα χρειάζεται να λάβουν άδεια από την κοντινότερη πλοιαρχία, όπως προβλέπει σχετικός κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά την ψήφισή του ‒ η οποία έλαβε χώρα στις 22 Μαρτίου. Επιπλέον, πλοία που επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στα συγκεκριμένα δεξαμενόπλοια θα χρειάζεται να αιτούνται σχετικής ειδικής άδειας.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Ισπανίας φαίνεται να θέτει στο στόχαστρο τη ship-to-ship μεταφορά ρωσικού πετρελαίου στα ισπανικά ύδατα, η οποία έχει καταγράψει άνοδο. Την ίδια ώρα, συνιστά προσπάθεια προφύλαξης της βιοποικιλότητας στα ισπανικά ύδατα, δεδομένου ότι η μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου πραγματοποιείται ‒σε σημαντικό βαθμό‒ από μεγαλύτερα σε ηλικία δεξαμενόπλοια, τα οποία είθισται να μη συντηρούνται επαρκώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.