ICS: Άμεση προτεραιότητα η απελευθέρωση 331 ναυτικών από τα ουκρανικά λιμάνια

ICS: Άμεση προτεραιότητα η απελευθέρωση 331 ναυτικών από τα ουκρανικά λιμάνια

429
ICS: Άμεση προτεραιότητα η απελευθέρωση 331 ναυτικών από τα ουκρανικά λιμάνια

Στις 24 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα όσα δεινά αυτή έχει επιφέρει στην παγκόσμια κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό το International Chamber of Shipping (ICS) σε συνεργασία με 30 οργανισμούς και εταιρείες του κλάδου, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, καλεί τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να θέσει ως προτεραιότητα την άμεση απελευθέρωση των 331 ναυτικών και των 62 πλοίων που παραμένουν «παγιδευμένα» στα ουκρανικά λιμάνια.

Στην κοινή επιστολή σημειώνεται ότι «οι ναυτικοί μας είναι η καρδιά της βιομηχανίας μας και δεν θα πρέπει να ξεχαστούν. Εδώ και 12 μήνες έχουν παγιδευτεί σε μια κρίση πολύ πέρα ​​από τον έλεγχό τους. Το να κάνουν απλώς τη δουλειά τους δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ζωής τους».

To ICS στην επιστολή του χαιρετίζει την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή των σιτηρών με τον συντονισμό των Ηνωμένων Εθνών. «Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την επιτυχία της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει εις βάρος της ζωής αθώων ναυτικών. Πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα».

Η επιστολή καταλήγει επισημαίνοντας ότι η απελευθέρωση των ναυτικών θα πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα καθώς «σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους και αυτό είναι απαράδεκτο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.