Δραστήριος Ιανουάριος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Δραστήριος Ιανουάριος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

99
Δραστήριος Ιανουάριος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Έντονη παραμένει η δραστηριότητα στην αγορά παραγγελιών το 2023, με τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας να δέχονται σωρεία παραγγελιών τον πρώτο μήνα του έτους. Πιο συγκεκριμένα, εντός του Ιανουαρίου, Korea Shipbuilding & Offshore Engineering και Samsung Heavy Industries εξασφάλισαν παραγγελίες αξίας που ξεπερνά τα $5 δισ.

Ειδικότερα, η KSOE εξασφάλισε mega-παραγγελία για τη ναυπήγηση 12 containerships κατανάλωσης μεθανόλης, αξίας περίπου $2 δισ. Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Korea, πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία που έχει ποτέ εξασφαλίσει νοτιοκορεατικό ναυπηγείο. Συνολικά, η KSOE εξασφάλισε παραγγελίες ύψους $3,7 δισ. τον Ιανουάριο και ήδη έχει καλύψει το 23% του ετήσιου στόχου της σε αξία παραγγελιών ($15,74 δισ.).

Επιπλέον, η Samsung Heavy Industries εξασφάλισε παραγγελίες ύψους $2 δισ. εντός Ιανουαρίου: $500 εκατ. για την κατασκευή δύο LNG carriers και $1,5 δισ. για μία πλωτή μονάδα LNG (FLNG). Ωστόσο, το τρίτο ισχυρό ναυπηγείο της Νότιας Κορέας, η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) δεν έχει εξασφαλίσει καμία παραγγελία εντός του έτους. Μάλιστα, το ναυπηγείο έχει θέσει υποδεέστερους, σε σύγκριση με το 2022, στόχους παραγγελιών, ύψους μόλις $6,98 δισ.

Φωτό: english.hhi.co.kr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.