Oι top 5 εταιρείες της ελληνόκτητης ναυτιλίας

Oι top 5 εταιρείες της ελληνόκτητης ναυτιλίας

9673
Oι top 5 εταιρείες της ελληνόκτητης ναυτιλίας

Στον ελληνόκτητο στόλο και δη στις κορυφαίες εταιρείες σε όρους αξίας στόλου στρέφεται πρόσφατη ανάλυση της VesselsValue.

Ειδικότερα, στην κορυφή των ελληνόκτητων εταιρειών βρίσκεται η Maran Gas Maritime, με επικεφαλής την κ. Μαρία Αγγελικούση. Ο στόλος της εταιρείας απαρτίζεται από 34 πλοία συνολικής αξίας που ξεπερνά τα $8 δισ. (12 εκ των οποίων βρίσκονται υπό ναυπήγηση). Το γεγονός αυτό αντανακλά την ισχυρή αξία των LNG carriers καθώς η Maran Gas Maritime διαθέτει τον μικρότερο στόλο από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Thenamaris με επικεφαλής τον κ. Νικόλα Μαρτίνο. O στόλος της εταιρείας αποτελείται από 95 πλοία διαφόρων τύπων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα $5,2 δισ.

Στην τρίτη θέση, βάσει των δεδομένων της VesselsValue, βρίσκεται η Maran Tankers, μία ακόμη εταιρεία του ομίλου Αγγελικούση. Η Maran Tankers διαχειρίζεται 56 δεξαμενόπλοια και η συνολική αξία του στόλου αγγίζει τα $4,7 δισ.

Στην τέταρτη θέση της κατάταξης της VesselsValue βρίσκεται η Minerva Marine, με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Μαρτίνο. Ο στόλος της εταιρείας απαρτίζεται από 78 πλοία, η αξία των οποίων ξεπερνά τα $4,5 δισ.

Την πεντάδα κλείνει η Tsakos Energy Navigation, επικεφαλής της οποίας είναι ο δρ. Νικόλας Τσάκος. O στόλος της εταιρείας αριθμεί 68 πλοία, συνολικής αξίας που φθάνει τα $4,1 δισ.

Πηγή: VesselsValue
Πηγή: VesselsValue
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.