Πόσα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρουν οι μεγάλες liner εταιρείες

Πόσα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρουν οι μεγάλες liner εταιρείες

99
Πόσα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρουν οι μεγάλες liner εταιρείες

Πτώση παρουσίασε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων με πλοία διαχείρισης των Maersk, CMA CGM, COSCO, Hapag-Lloyd, OOCL, Yang Ming, HMM και ZIM τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με ανάλυση της Alphaliner. Συνολικά οι οκτώ εταιρείες μετέφεραν με τα πλοία τους 71,08 εκατ. TEUs, σημειώνοντας πτώση 4,6% σε σχέση με το 2021.

Εξετάζοντας τα επιμέρους στοιχεία, η πλειονότητα των μεταφορέων κατέγραψε σημαντική πτώση του μεταφερόμενου όγκου, με μοναδική εξαίρεση τις Yang Ming, Hapag-Lloyd και CMA CGM, οι οποίες κατάφεραν να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα μέχρι στιγμής το 2022. Οι CMA CGM και Hapag-Lloyd κατέγραψαν σταθερούς όγκους στο εννιάμηνο, 16,59 εκατ. TEUs και 8,98 TEUs αντίστοιχα.

Η Yang Ming ήταν η μοναδική liner εταιρεία η οποία σημείωσε άνοδο στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και συγκεκριμένα 4,2% έναντι του 2021 στα 3,45 εκατ. TEUs. H ταϊβανέζικη εταιρεία επωφελήθηκε από την αύξηση του στόλου της, καθώς από τον Οκτώβριο του 2021 παρέλαβε επτά πλοία μεταφορικής ικανότητας 11.860 TEUs έκαστο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.