Πιθανό νέο ράλι στις τιμές πετρελαίου

Πιθανό νέο ράλι στις τιμές πετρελαίου

101
Πιθανό νέο ράλι στις τιμές πετρελαίου

Ανησυχητικές διαφαίνονται οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) αναφορικά με τις τιμές πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκ νέου αύξησης των τιμών, ενώ εκτιμά ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα διαμορφωθεί σε υψηλότερα του μέχρι πρότινος επίπεδα τόσο για το 2022 όσο και για το 2023.

Ειδικότερα, η ζήτηση το ερχόμενο έτος αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα, ενώ οι χώρες του OPEC+ έχουν περιορίσει την παραγωγή τους, το ρωσικό πετρέλαιο συνιστά παρελθόν (στη θεωρία) από τις ευρωπαϊκές αγορές και η κινεζική ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί λόγω της άρσης των περιορισμών. Συνεπώς, και καθώς διανύουμε τους χειμερινούς μήνες, ένα ράλι των τιμών πετρελαίου δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως κινείται και η τράπεζα Goldman Sachs, η οποία εκτίμησε, με επίκεντρο την άρση των περιορισμών στην Κίνα, πως οι τιμές πετρελαίου θα αυξηθούν κατά $15/βαρέλι βραχυπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.