Ιαπωνική σύμπραξη για την ανάπτυξη ενός δικτύου θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμου αμμωνίας

Ιαπωνική σύμπραξη για την ανάπτυξη ενός δικτύου θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμου αμμωνίας

56
Ιαπωνική σύμπραξη για την ανάπτυξη ενός δικτύου θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμου αμμωνίας

Η ιαπωνική εταιρεία JERA Co. Inc., μια κοινοπραξία των TEPCO FP και Chubu Electric Power Company, υπέγραψε πρόσφατα μνημόνια συμφωνίας με τις ναυτιλιακές εταιρείες Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (ΝΥΚ) και Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (MOL), προκειμένου να συνεργαστούν στο κομμάτι της θαλάσσιας μεταφοράς καυσίμου αμμωνίας για τις ανάγκες του θερμοηλεκτρικού σταθμού Hekinan.

Τα εν λόγω μνημόνια καλύπτουν τη μελέτη τρόπων ανάπτυξης πλοίων μεταφοράς αμμωνίας μεγάλου μεγέθους, ώστε να καταστεί δυνατή η αγορά επαρκών ποσοτήτων του εν λόγω καυσίμου σε ανταγωνιστική τιμή, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών συστημάτων μεταφοράς και παραλαβής καυσίμου αμμωνίας, για την εξυπηρέτηση θερμοηλεκτρικών σταθμών. Παράλληλα, οι εταίροι θα εργαστούν πάνω στην ανάπτυξη και στην εγκατάσταση κινητήρων πρόωσης κατανάλωσης καυσίμου αμμωνίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη λειτουργία των πλοίων, ενώ θα συνεργαστούν επίσης και με άλλους φορείς για να ενισχύσουν τις προσπάθειες υιοθέτησης κανονισμών που σχετίζονται με την προμήθεια καυσίμου αμμωνίας.

Σύμφωνα με την JERA, ο θερμοηλεκτρικός σταθμός Hekinan αναμένεται να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί αμμωνία ως καύσιμο σε μία από τις μονάδες του στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ η εταιρεία διεξάγει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο μια διαδικασία υποβολής προσφορών για την προμήθεια καυσίμου αμμωνίας, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε ένα πρόγραμμα που αφορά την παραγωγή του εν λόγω καυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.