Pangeos: Ένα πλοίο-πλωτή ήπειρος 60.000 ανθρώπων

Pangeos: Ένα πλοίο-πλωτή ήπειρος 60.000 ανθρώπων

460
Pangeos: Ένα πλοίο-πλωτή ήπειρος 60.000 ανθρώπων

H Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει σύντομα ένα terayacht αξίας $5 δισ. με την ονομασία Pangeos.

Το concept, εμπνευσμένο από την ιταλική Lazzarini, πήρε το όνομά του από την Παγγαία, την υπερήπειρο που υπήρχε πριν από εκατομμύρια χρόνια, κατά την Ύστερη Παλαιοζωική και την Πρώιμη Μεσοζωική εποχή.

To νέο φιλόδοξο project θα έχει τη μορφή χελώνας και θα μπορεί να φιλοξενεί έως και 60.000 ανθρώπους. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του, το Pangeos, του οποίου το μέγεθος θα είναι διπλάσιο του Κολοσσαίου, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πλωτή δομή που κατασκευάστηκε ποτέ. Θα διαθέτει μήκος 550-610 μ., ενώ οι επισκέπτες του φουτουριστικού yacht θα έχουν πρόσβαση σε 19 βίλες και 64 διαμερίσματα, όπως επίσης και σε ξενοδοχεία, πάρκα, clubs και πολυκαταστήματα.

Το υπερσκάφος-χελώνα θα χρειαστεί ένα εξειδικευμένο ναυπηγείο για να κατασκευαστεί, το οποίο θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία. Υπολογίζεται ότι ο χρονικός ορίζοντας του project θα είναι τα οκτώ χρόνια.

To Pangeos θα πλέει στα διεθνή ύδατα χωρίς στάση, με μέγιστη ταχύτητα τους 5 κόμβους, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένες πράσινες τεχνολογίες. Επί του παρόντος, η μεγαλύτερη πλωτή δομή είναι η υπεράκτια μονάδα LNG Prelude, της οποίας το μέγεθος είναι ίσο με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Φωτό: www.lazzarinidesignstudio.com/pangeos

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.