Νέοι σκόπελοι από τις ΗΠΑ για την ενεργειακή ασφάλεια

Νέοι σκόπελοι από τις ΗΠΑ για την ενεργειακή ασφάλεια

39
Νέοι σκόπελοι από τις ΗΠΑ για την ενεργειακή ασφάλεια

Εκτός «δικτύου» φαίνεται πως θα παραμείνει για το υπόλοιπο του έτους η σημαντική μονάδα παραγωγής LNG των ΗΠΑ Freeport LNG.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το Freeport LNG ενημέρωσε τους αγοραστές ότι πιθανότατα θα ακυρώσει τις προσυμφωνημένες μεταφορές για

τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, καθώς οι απαραίτητες εργασίες και οι σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις για την επανεκκίνηση των εξαγωγών καθυστερούν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο η μονάδα διέκοψε τις εξαγωγές λόγω ατυχήματος, επηρεάζοντας σημαντικά τις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές ενέργειας εν μέσω αυξημένης ζήτησης ενόψει χειμώνα. Πριν από τη διακοπή των ροών, το Freeport LNG αντιστοιχούσε στο 15% των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές αναμενόταν να συνεχιστούν από τον Νοέμβριο, το μέλλον διαφαίνεται αβέβαιο, ενώ κύκλοι της αγοράς σημειώνουν ότι για τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις απαιτούνται τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Βάσει των παραπάνω, εκτιμάται ότι οι εξαγωγές θα επανεκκινήσουν το νωρίτερο τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.