Τα κινεζικά ναυπηγεία κορυφαία επιλογή

Τα κινεζικά ναυπηγεία κορυφαία επιλογή

58
Τα κινεζικά ναυπηγεία κορυφαία επιλογή

Στην κορυφή της ναυπηγικής βιομηχανίας, σε όρους νέων παραγγελιών, αναρριχήθηκε η Κίνα τον Οκτώβριο του 2022, αφότου τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων συνολικής χωρητικότητας που αγγίζει τα 1,8 εκατ. CGTs (compensated gross tons). Ο εν λόγω όγκος αντιστοιχεί στο 53% των συνολικών παραγγελιών τον Οκτώβριο, οι οποίες ανήλθαν σε 3,41 εκατ. CGTs, αυξημένες κατά 19% σε ετήσια βάση.

Από την άλλη, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο επικαλείται δεδομένα της ναυλομεσιτικής Clarksons, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων χωρητικότητας 1,43 εκατ. CGTs τον Οκτώβριο και συνεπώς βρέθηκαν στη δεύτερη θέση.

Σημειώνεται ότι τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία βρέθηκαν στη δεύτερη θέση και συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022, καθώς εξασφάλισαν παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας 14,65 εκατ. CGTs (42% των συνολικών 34,75 εκατ. CGTs). Στην κορυφή βρέθηκαν τα ναυπηγεία της Κίνας, εξασφαλίζοντας το 48% των παραγγελιών (15,81 εκατ. CGTs).

Μάλιστα, εφόσον δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, το ναυπηγικό στέμμα για το 2022 θα τοποθετηθεί στην κεφαλή του κινεζικού δράκου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.