Ιωάννης Κούστας: «Κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία»

Ιωάννης Κούστας: «Κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία»

222
Ιωάννης Κούστας: «Κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία»

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων προέβη πρόσφατα η, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και με επικεφαλής τον Δρα Ιωάννη Κούστα, Danaos Corporation. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη $176,9 εκατ. το γ’ τρίμηνο του έτους, αυξημένα κατά 61,6% σε ετήσια βάση. Έτσι, τα προσαρμοσμένη κέρδη του α’ εννιαμήνου διαμορφώθηκαν στα $569,3 εκατ., αυξημένα κατά 140,8% σε ετήσια βάση.

Ο Δρ. Ιωάννης Κούστας, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Το συγκεκριμένο τρίμηνο σημειώθηκε επιστροφή των ναύλων από τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε κανονικά, όμως ακόμη παραμένουν υψηλότερα σε σύγκριση με το 2019. Η αγορά των τακτικών γραμμών διανύει μια περίοδο αποσυμφόρησης των εφοδιαστικών αλυσίδων και σημαντικής πτώσης της ζήτησης, λόγω πληθώρας παραγόντων. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πληθωρισμός, η επιβράδυνση των οικονομιών, η αβεβαιότητα που επήλθε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Την ίδια ώρα, η διάρκεια των συμβολαίων χρονοναύλωσης έχει περιοριστεί στους έξι μήνες, καθώς οι ναυλωτές αναμένουν την επίδραση της επιβολής του CII από το ερχόμενο έτος στην αγορά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει ο Δρ. Κούστας, η Danaos ολοκλήρωσε το γ’ τρίμηνο με πολυετές backlog προσυμφωνημένων εσόδων, που αγγίζει τα $2,3 δισ. Επιπλέον, οι κινήσεις της εταιρείας με επίκεντρο τις χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις θα οδηγήσουν σε σημαντικό περιορισμό ή και εκμηδενισμό του χρέους της εταιρείας με ορίζοντα το 2027, γεγονός που προσφέρει ευελιξία στρατηγικών κινήσεων για την εταιρεία στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Συνεπώς, ο Δρ. Κούστας ολοκλήρωσε τη δήλωσή του υπογραμμίζοντας ότι «κοιτάμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία και αξιολογούμε τα βήματα που θα οδηγήσουν στην παραμονή μας στην εμπροσθοφυλακή της βιομηχανίας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.