Ανοδικά η παγκόσμια προσφορά και η ζήτηση σιταριού

Ανοδικά η παγκόσμια προσφορά και η ζήτηση σιταριού

40
Ανοδικά η παγκόσμια προσφορά και η ζήτηση σιταριού

Αυξημένη προσφορά και ζήτηση για σιτάρι σε παγκόσμιο επίπεδο βλέπει το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας στην τελευταία του έκθεση World Agricultural Supply and Demand Estimates.

Αναθεωρημένη προς τα επάνω κατά 1,3 εκατ. τόνους είναι η εκτίμηση για τις παγκόσμιες προμήθειες οι οποίες το 2022/2023 θα φτάσουν στους 1,059 δισ. τόνους, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο. Παράλληλα, η παγκόσμια παραγωγή θα αγγίξει τους 782,7 εκατ. τόνους, απόρροια της υψηλότερης παραγωγής σε Αυστραλία, Καζακστάν και Ηνωμένο Βασίλειο η οποία θα αντισταθμίσει απώλειες από πλευράς Αργεντινής και ΕΕ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παραγωγή από την Αυστραλία θα είναι στους 34,5 εκατ. τόνους καθώς οι άνω του μέσω όρου βροχοπτώσεις τον περασμένο μήνα ευνόησαν τις καλλιέργειες.

Αναφορικά με το εμπόριο, η εκτίμηση κάνει λόγο για άνοδο στα επίπεδα ρεκόρ των 208,7 εκατ. τόνων, ενώ τα τελικά αποθέματα σιταριού θα διαμορφωθούν στους 267,8 εκατ. τόνους με αυξήσεις να καταγράφουν η Ινδία και η Αυστραλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.