Επιστροφή στην κανονικότητα για τους ναύλους των containerships;

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους ναύλους των containerships;

138
Επιστροφή στην κανονικότητα για τους ναύλους των containerships;

Πτώση στη ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων κατεγράφη τον Αύγουστο, απόρροια του πληθωρισμού και της οικονομικής επιβράδυνσης, με άμεσο αντίκτυπο στους όγκους μεταφερόμενων φορτίων και στους ναύλους.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Søren Skou, CEO της A.P. Møller-Maersk, με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας το γ’ τρίμηνο. Όπως ο ίδιος τόνισε, παρά την υποχώρηση των ναύλων, η επιστροφή των εφοδιαστικών αλυσίδων στην κανονικότητα θα βοηθήσει τη Maersk να παράσχει πιο αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες της διά θαλάσσης.

Παρά τα κέρδη-ρεκόρ της Maersk το γ’ τρίμηνο στα $8,9 δισ., ο CFO του δανέζικου κολοσσού, Patrick Jany, θεωρεί ότι τα εξαιρετικά υψηλά αυτά κέρδη έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους, ενώ ήδη από τα μέσα του τριμήνου οι ναύλοι έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα. Στη σχετική ανακοίνωση, η Maersk αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της ζήτησης το 2022 σε ένα εύρος μεταξύ του -2% και του -4% (η αμέσως προηγούμενη εκτίμηση ήταν μεταξύ -1% και 1%).

Φωτό: Pankaj Mishra/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.