Τα πλοία μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου εκτός της βρετανικής αγοράς ασφαλίσεων

    275
    Τα πλοία μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου εκτός της βρετανικής αγοράς ασφαλίσεων

    H βρετανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει την παροχή ασφαλιστικών καλύψεων σε πλοία που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσφατα.

    Συνεπώς, περιορίζεται η πρόσβαση στη ζωτικής σημασίας αγορά του Λονδίνου για ρωσικά φορτία τα οποία θα μεταφερθούν διά θαλάσσης. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της G7 να επιβάλει πλαφόν στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times.

    H βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι η απόφαση η οποία θα εφαρμοστεί από τις 5 Δεκεμβρίου θα εμποδίσει χώρες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου, εκτός αν αυτό αγοράζεται σε τιμή ίση ή μικρότερη του πλαφόν που όρισαν οι χώρες της G7 και η Αυστραλία. Σε αντίστοιχες δράσεις θα προβεί τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ.

    Η Ρωσία έχει διαμηνύσει ότι δεν θα προβαίνει στην πώληση πετρελαίου σε χώρες που εφαρμόζουν το πλαφόν, με τις Κίνα και Ινδία να μη δείχνουν πρόθυμες να προχωρήσουν με τα σχέδια της G7.

     

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.