Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Σε αναζήτηση επενδυτών

Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Σε αναζήτηση επενδυτών

157
Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Σε αναζήτηση επενδυτών

Συναντήσεις με εκπροσώπους γενικών διευθύνσεων και τμημάτων της ΕΕ που ασχολούνται με την ηλεκτροκίνηση, είχε πρόσφατα στις Βρυξέλλες ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, Δημήτρης Μάρδας, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες χρηματοδότησης του σχεδίου της Namco για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ελληνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα παράγεται στη Θεσσαλονίκη.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για το εγχείρημα «θα χαραχτεί όταν βρεθεί λύση στην χρηματοδότηση του όλου σχεδίου. Τα χρήματα της Επιτροπής φυσικά δεν αρκούν για κάτι τέτοιο… αλλά δεν παύει να προσελκύουν το ενδιαφέρον» δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Μάρδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάρδας γνωστοποίησε ο ίδιος, με πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία Namco «που παρήγαγε σε παλαιότερα χρόνια το θρυλικό Pony. Στόχος: η παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Θεσσαλονίκη…από μια λοιπόν εταιρία που έχει ήδη παρελθόν στην παραγωγή οχημάτων. Ένα δύσκολο εγχείρημα… αλλά συναρπαστικό!».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν έχουν τεθεί οι βασικές γραμμές για το εγχείρημα και πόσο εύκολο είναι να δούμε σύντομα παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Μάρδας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ομολογουμένως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για πολλούς και διάφορους λόγους, που μου έγιναν ακόμη πιο σαφείς μετά τις συζητήσεις που είχα με στελέχη της Επιτροπής. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, όλοι θέλουν μερίδια σε αυτήν την αγορά… αλλά κάθε τέτοια προσπάθεια νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για πολλούς λόγους. Είναι πολύ νωρίς για να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα των εργασιών της παραγωγής ενώ έχουμε μπροστά μας να ξεπεράσουμε αρκετά εμπόδια -όπως γίνεται συνήθως σε κάθε επένδυση- πριν μπούμε στην τελική ευθεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.