Η Ασία χάνει τη «μάχη» της κρουαζιέρας

Η Ασία χάνει τη «μάχη» της κρουαζιέρας

46
Η Ασία χάνει τη «μάχη» της κρουαζιέρας

Τη στιγμή που η Κίνα υιοθετεί μια πολύ αυστηρή πολιτική ενάντια στην πανδημία, εταιρείες κρουαζιέρας ακυρώνουν τα δρομολόγιά τους προς την Ασία.

Πιο συγκεκριμένα, η Costa Cruises, θυγατρική της Carnival Corp., θα ακυρώσει τις αφίξεις σε λιμάνια της Κίνας, της Ταϊβάν, της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, καθώς σε αυτές τις χώρες δεν έχουν επιτραπεί ακόμη οι διεθνείς κρουαζιέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η επανέναρξη του διεθνούς τουρισμού στην Ασία καθυστερεί συνεχώς και παραμένει άγνωστο το πότε θα αρχίσουν ξανά οι διεθνείς κρουαζιέρες.

Η Costa Cruises ήταν η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που εισήλθε στην κινεζική αγορά το 2006. Μάλιστα, ναυπήγησε δύο μεγάλα πλοία για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά την κινεζική αγορά. Επιπλέον, προγραμμάτιζε το ντεμπούτο του «Costa Firenze» το 2021, όμως αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, αφού η Κίνα υιοθέτησε την αυστηρή Zero Covid πολιτική.

Σύμφωνα με το Bloomberg, έως το φετινό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, οι εκτιμήσεις έδειχναν πως η Κίνα θα γινόταν η μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας, όμως η προσήλωση του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, διατηρώντας την Κίνα απομονωμένη, οδήγησε σε αναθεώρηση των απόψεων, με τις εταιρείες να αναζητούν πλέον νέους, εναλλακτικούς προορισμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.