Bulk Carriers: Τα σημάδια της spot ναυλαγοράς

Bulk Carriers: Τα σημάδια της spot ναυλαγοράς

252
Bulk Carriers: Τα σημάδια της spot ναυλαγοράς

Πτωτική πορεία καταγράφουν οι ναύλοι των bulk carriers, με τον σχετικό δείκτη της αγοράς, Baltic Dry Index (BDI) να διαμορφώνεται σε χαμηλό έξι εβδομάδων. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ο BDI διαμορφώθηκε στις 1.706 μονάδες, αφότου κατέγραψε πτώση 49 μονάδων (2,8%), στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά επιμέρους δείκτες, σύμφωνα με το Reuters, ο δείκτης των Capesizes (BCI) κατέγραψε πτώση 70 μονάδων (3,6%) και διαμορφώθηκε στις 1.885 μονάδες, φλερτάροντας επίσης με χαμηλό έξι εβδομάδων. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών για τα Capesizes σημείωσε πτώση $572 και ανήλθε σε $15.637.

Επιπλέον, ο δείκτης των Panamaxes κατέγραψε μείωση 66 μονάδων και ανήλθε σε 2.007 μονάδες, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του για περισσότερο από ένα μήνα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών σημείωσε πτώση $588 και διαμορφώθηκε στα $18.065.

Τέλος, ο σχετικός δείκτης των Supramaxes κατέγραψε πτώση 26 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.632 μονάδες.

Φωτό: Vladimir Oprisko/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.