Ντόμινο στην προσφορά ρυζιού από τις κινήσεις της Ινδίας

Ντόμινο στην προσφορά ρυζιού από τις κινήσεις της Ινδίας

39
Ντόμινο στην προσφορά ρυζιού από τις κινήσεις της Ινδίας

Οι πρόσφατοι περιορισμοί της Ινδίας στις εξαγωγές ρυζιού θα πυροδοτήσουν ένα ράλι στις τιμές μετά από χρόνια σταθερότητας, δεδομένου ότι τα μέτρα που προωθεί το Νέο Δελχί συμπίπτουν με χαμηλά επίπεδα παραγωγής και την υψηλή ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προφανώς και η ανισορροπία στην αγορά θα επηρεάσει περισσότερο γεωγραφικές περιοχές όπως η Ασία και η Αφρική, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές ρυζιού.

Πάντως, άλλοι μεγάλοι εξαγωγείς, όπως η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, δεν φαίνονται ικανοί να καλύψουν το κενό της Ινδίας, λόγω ελλιπών αποθεμάτων. Η παραγωγή στο Βιετνάμ εκτιμάται φέτος σταθερή στους 43 εκατ. τόνους, ενώ οι εξαγωγές της Ταϊλάνδης είναι πιθανό να αυξηθούν στους 7,5 εκατ. τόνους έναντι 7 εκατ. τόνων πέρυσι. Ως εκ τούτου, traders υποστηρίζουν ότι τα παγκόσμια αποθέματα ρυζιού θα υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδά τους το 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.