H DSME στην αγκαλιά του νοτιοκορεατικού conglomerate Hanwha

H DSME στην αγκαλιά του νοτιοκορεατικού conglomerate Hanwha

143
H DSME στην αγκαλιά του νοτιοκορεατικού conglomerate Hanwha

Στην «αγκαλιά» της Hanwha Group οδεύει το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), καθώς δεν υποβλήθηκαν νέες προσφορές για την απόκτηση του ναυπηγείου. Όπως αναφέρουν νοτιοκορεατικά ειδησεογραφικά μέσα, δεν κατατέθηκαν επιπλέον προσφορές που να ξεπερνούν εκείνη της Hanwha Group, ύψους 2 τρισ. γουόν (περίπου $1,4 δισ.).

Υπενθυμίζεται ότι, επί του παρόντος, η DSME είναι κρατική, με την Korea Development Bank να διατηρεί μερίδιο 55,7% των μετοχών της. Εφόσον η πρόταση της Hanwha Group πραγματοποιηθεί, το ποσοστό της KDB θα μειωθεί στο 28,2% και η Hanwha Group θα αποκτήσει μετοχικό μερίδιο ύψους 49,3%.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Hanwha αποτελεί το έβδομο μεγαλύτερο conglomerate της Νότιας Κορέας. H πρότασή του για εξαγορά της DSME αντανακλά τις προσπάθειες να ενισχύσει το αποτύπωμά του ομίλου στους τομείς της πράσινης μετάβασης και της άμυνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.