Θετικοί οιωνοί για τις εκπομπές CO₂

Θετικοί οιωνοί για τις εκπομπές CO₂

61
Θετικοί οιωνοί για τις εκπομπές CO₂

Μικρή θα είναι η αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων, κατά το 2022, σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Fatih Birol, Executive Director του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας.

Με tweet του ο κ. Birol παρουσιάζει μια ανάλυση, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επομένων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανάλυση, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την καύση ορυκτών καυσίμων θα αυξηθούν κατά 1% το 2022. Η αύξηση αυτή είναι πολύ μικρότερη συγκριτικά με την αύξηση που είχαν καταγράψει οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2021.

Παρουσιάζοντας τα δεδομένα σε όρους ποσότητας, οι εκπομπές εκτιμάται πως φέτος θα αυξηθούν κατά σχεδόν 300 εκατ. τόνους, φτάνοντας τους 33,8 δισ. τόνους συνολικά. Το 2021, οι εκπομπές είχαν αυξηθεί κατά 2 δισ. τόνους, ως απόρροια της αναπροσαρμογής των οικονομιών στην κανονικότητα, μετά τις διαταραχές που προκάλεσε η πανδημία.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η μικρή εκτιμώμενη αύξηση οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό στη χρήση ενναλακτικών πηγών ενέργειας, ιδίως από τις χώρες που επιθυμούν να απεξαρτηθούν από τα ρωσικά προϊόντα ενέργειας. Η ηλιακή και η αιολική ενέργεια καλύπτουν αρκετά κενά που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, όπως ανέφερε επιπλέον ο κ. Fatih Birol, ενώ οι εκπομπές αυξάνονται με πολύ μικρό ρυθμό, δημιουργώντας αισθήματα αισιοδοξίας στον κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.