Προσεχώς απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά

Προσεχώς απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά

205
Προσεχώς απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά

Σε 24ωρη απεργία στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται να προχωρήσουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΕΝ και ΠΕΑΘΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Τα σωματεία επρόκειτο να προβούν σε αυτή την ενέργεια, διεκδικώντας την απόσυρση της αναθεώρησης του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ), την ανανέωση και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και αυξήσεις στους μισθούς.

Τα σωματεία ανέφεραν «δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές των εξελίξεων» και πρόσθεσαν ακόμα ότι «η σύμβαση ναυτολόγησης, οι όροι εργασίας και τα δικαιώματα του ναυτικού ρυθμίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (ΔΣΝΕ) MLC 2006».

Τέλος, τα εργατικά σωματεία χαιρετίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου ΠΕΠΡΝ, το οποίο θα πραγματοποιήσει και αυτό 24ωρη πανελλαδική απεργία την ίδια ημέρα, καθώς και αντίστοιχα του Συνδικάτου Μετάλλου, του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών, των λιμενεργατών (ΕΝΕΔΕΠ) της COSCO.

Οι απεργίες αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την άφιξη και την αναχώρηση των πλοίων στα ελληνικά λιμάνια, ενώ ενδέχεται να επιδεινωθεί η συμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.