ΗΑΕ και Σουδάν δίνουν τα χέρια για την κατασκευή νέου λιμανιού

ΗΑΕ και Σουδάν δίνουν τα χέρια για την κατασκευή νέου λιμανιού

73
ΗΑΕ και Σουδάν δίνουν τα χέρια για την κατασκευή νέου λιμανιού

To Σουδάν βρίσκεται σε συζητήσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την ανάπτυξη ενός λιμένα στις ακτές της αφρικανικής χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών του Σουδάν, Gibril Ibrahim.

Κατά τα λεγόμενα του κ. Ibrahim σε δημοσιογράφους στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΔΝΤ, η χώρα του έχει υπογράψει συμφωνία με τα ΗΑΕ για την κατασκευή του λιμένα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες. Παλαιότερο δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι το κόστος του εν λόγω project θα ανέλθει στα $4 δισ.

Το λιμάνι, το οποίο θα βρίσκεται 200 χλμ. βόρεια του λιμένα του Σουδάν, θα αναπτύξουν από κοινού η DAL Group και η Abu Dhabi Ports και θα περιλαμβάνει μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου και μια βιομηχανική ζώνη. Στόχος είναι η σύνδεσή του με ένα μικρό διεθνές αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, η IHC με έδρα το Άμπου Ντάμπι και η DAL Agriculture θα αναπτύξουν ένα project ύψους $1,6 δισ. με επίκεντρο την παραγωγή και την επεξεργασία αγροτικών προϊόντων στην πόλη Abu Hamad στο βόρειο Σουδάν. Τέλος, ένα οδικό δίκτυο 500 χλμ., το οποίο θα συνδέει το εν λόγω έργο με το λιμάνι, βρίσκεται στα σκαριά, σε μια επένδυση $450 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.