Euronav: Στρατηγικές κινήσεις στην αγορά των γιγαντιαίων δεξαμενόπλοιων

Euronav: Στρατηγικές κινήσεις στην αγορά των γιγαντιαίων δεξαμενόπλοιων

433
Euronav: Στρατηγικές κινήσεις στην αγορά των γιγαντιαίων δεξαμενόπλοιων

Σε νέα στρατηγική κίνηση προέβη η ναυτιλιακή εταιρεία Euronav, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αλλά και στο πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο Euronext. Πιο συγκεκριμένα, η Euronav προχώρησε στην πώληση του ULCC «Europe», έναντι $34,7 εκατ.

Το «Europe» αποτελεί ένα από τα παλαιότερα λειτουργικά πλοία της εταιρείας, καθώς ναυπηγήθηκε το 2002. Η χωρητικότητα του πλοίου ανέρχεται στα 441.561 dwt ή 3 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου, ενώ αποτελεί ένα από τα μόλις τέσσερα πλοία αυτής της κλίμακας που ναυπηγήθηκαν το διάστημα 2002-2003.

img20181218wa0000

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η πώλησή του θα παραγάγει κεφαλαιακό κέρδος $34,7 εκατ. Αναμένεται να παραδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη εντός του τρέχοντος τριμήνου, ενώ πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για δραστηριότητες αποθήκευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Euronav διατηρεί την ιδιοκτησία τριών παρόμοιων ULCCs, δύο εκ των οποίων χρησιμοποιούνται ως FSOs στο πλαίσιο συμβολαίου χρονοναύλωσης μακράς διάρκειας με το Κατάρ. Πρόκειται για τα FSO «Asia» και FSO «Africa», χωρητικότητας περίπου 432.000 dwt έκαστο και ναυπηγημένα το 2002.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.