Εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού

Εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού

31
Εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού

Πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τα επίσημα εγκαίνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ευρώπη. Σε μια εκδήλωση που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του Δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.

«Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης στο Ελληνικό.

26333081

«Ταυτόχρονα, και ίσως αυτό είναι και το πιο σημαντικό, η πρωτεύουσά μας στρέφεται επιτέλους προς τη θάλασσα, αξιοποιώντας τις μοναδικές ακτές της και μετασχηματίζοντας το παλιό αεροδρόμιο σε ένα τοπόσημο μίας νέας εποχής, αλλά και σε ένα νέο πόλο έλξης για επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη» προσέθεσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις προέβη και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά τα επίσημα εγκαίνια: «Το Ελληνικό θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδος στο εξωτερικό. Η επιτυχία του σχεδίου μέχρι σήμερα, που είναι συγκλονιστική, αποδεικνύει την πλήρη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και των επενδυτών, στο όραμα της εταιρείας Lamda Development».

Ο Δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης αναφερόμενος στην επένδυση έδωσε μεταξύ άλλων έμφαση στο γεγονός ότι το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. Το Ελληνικό είναι ένα έργο που αφορά και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρα μας. Τα οφέλη από την ανάπτυξη του αφορούν και τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, τόνισε ο Δρ. Σπύρος Λάτσης σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση.

Ο διευθύνων της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το Ελληνικό. Ένα έργο όλων μας».

Ο κ. Αθανασίου παρουσίασε επιγραμματικά την πρόοδο των επιμέρους έργων της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και τα πρώτα παραδοτέα έργα, όπως το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, που έχουν ήδη επισκεφτεί ένα εκατομμύριο πολίτες, από τα περυσινά Χριστούγεννα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.