Η «τύχη» του Global Dream

Η «τύχη» του Global Dream

187
Η «τύχη» του Global Dream

Το έτος 2022 αποτέλεσε μια δύσκολη χρονιά για την εταιρεία Dream Cruise και τη μητρική της, Genting Hong Kong, καθώς δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά κρουαζιέρας.

Ενδεικτικό της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος Genting Hong Kong είναι ότι η Dream Cruise είχε προχωρήσει στη ναυπήγηση ενός νέου κρουαζιερόπλοιου, το οποίο τελικά πουλήθηκε για διάλυση πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του. Το εν λόγω πλοίο θα ονομαζόταν «Global Dream II» και θα αποτελούσε το αδελφό πλοίο του «Global Dream».

Όσον αφορά το «Global Dream», δημοσίευμα του Bloomberg, τον Φεβρουάριο του 2022, έκανε λόγο για την ανάγκη εύρεσης αγοραστή μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο, το δημοσίευμα ανέφερε ότι η προθεσμία εύρεσης αγοραστή ίσως έπαιρνε παράταση.

Πράγματι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η Disney Cruise Line φαίνεται να είναι η εταιρεία που διεκδικεί το «Global Dream», ενώ εκτιμάται πως, εάν τα συμβαλλόμενα μέρη προχωρήσουν στην αγοραπωλησία, το πλοίο θα δραστηριοποιείται στην Ασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.