Οι οικονομικές κινήσεις της Sovcomflot εν μέσω κυρώσεων

Οι οικονομικές κινήσεις της Sovcomflot εν μέσω κυρώσεων

139
Οι οικονομικές κινήσεις της Sovcomflot εν μέσω κυρώσεων

Σε μια κίνηση για τη διευκόλυνση των επενδυτών του προχωρά ο ρωσικός κολοσσός Sovcomflot.

Συγκεκριμένα, η ρωσική εταιρεία θα αντικαταστήσει τα ευρωομόλογα, που εξέδωσε η SCF Capital Designated Activity Company με λήξη στις 26 Απριλίου 2028, με ρωσικά ομόλογα. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι όροι των ομολόγων αντικατάστασης θα είναι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν για τα ευρωομόλογα ως προς το ύψος και τον χρόνο πληρωμής του τοκομεριδίου, τη λήξη και την ονομαστική αξία. Οι πληρωμές στους ομολογιούχους θα γίνονται σε ρωσικά ρούβλια και θα βασίζονται στη συναλλαγματική ισοτιμία της Τράπεζας της Ρωσίας την ημερομηνία της πληρωμής.

Η Sovcomflot αδυνατεί να αποπληρώσει τα επιτόκια στους κατόχους ομολόγων της εταιρείας, λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί αλλά και λόγω αυτών που έχουν επιβληθεί στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Ρωσίας. Με αυτή την κίνηση προσβλέπει στο να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της απέναντι στους επενδυτές της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.