Συμφόρηση 120 bulk carriers στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Συμφόρηση 120 bulk carriers στη Θάλασσα του Μαρμαρά

511
Συμφόρηση 120 bulk carriers στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Σημαντική είναι η συμφόρηση των bulkers στη Θάλασσα του Μαρμαρά που πλέουν από και προς τα ουκρανικά λιμάνια προς την εξαγωγή σιτηρών υπό τη συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, η συμφόρηση έχει διαμορφωθεί στα 120 bulk carriers, σύμφωνα με δεδομένα της Xclusiv. Τα πλοία που χρησιμοποιούνται για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα είναι συνήθως μεγαλύτερα σε ηλικία και μικρότερα σε μέγεθος, λόγω περιορισμών στο βύθισμα, και κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να επιθεωρείται από ουκρανικές, ρωσικές, τουρκικές αρχές ή αρχές των Ηνωμένων Εθνών με βάση τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου. Ως εκ τούτου, ο χρόνος αναμονής των πλοίων για επιθεωρήσεις στην Κωνσταντινούπολη έχει αυξηθεί από τις 5-6 ημέρες σε 10 με 15, αυξάνοντας τη ζήτηση για επιθεωρητές. Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται να στείλει επιθεωρητές προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση.

Στο report της η Xclusiv τονίζει ότι το backlog που έχει δημιουργηθεί αντανακλά την επιτυχία της συμφωνίας καθώς 6,5 εκατ. τόνοι αγροτικών εμπορευμάτων έχουν προστεθεί στην παγκόσμιο προσφορά διατηρώντας ζωντανό το θαλάσσιο εμπόριο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.