Μεθανόλη στα πλοία: To επόμενο στοίχημα της Σιγκαπούρης

Μεθανόλη στα πλοία: To επόμενο στοίχημα της Σιγκαπούρης

103
Μεθανόλη στα πλοία: To επόμενο στοίχημα της Σιγκαπούρης

Οι εταιρείες Mitsui & Co. Ltd. και Mitsui & Co. Energy Trading Singapore Pte. Ltd. (METS), η Maersk Oil Trading, μέρος του ομίλου A.P. Moller-Maersk, και ο νηογνώμονας American Bureau of Shipping (ABS) κατέληξαν σε συμφωνία για την από κοινού πραγματοποίηση μιας μελέτης σκοπιμότητας για την εγκατάσταση υποδομών ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης στη Σιγκαπούρη.

Συγκεκριμένα, οι εταίροι σκοπεύουν να μελετήσουν τον σχεδιασμό ενός πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης, τις απαιτούμενες διαδικασίες ασφαλούς λειτουργίας του, τις υποδομές αποθήκευσης της μεθανόλης καθώς και το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, αξιοποιώντας την παρουσία τόσο της Maersk Oil Trading όσο και του ομίλου Mitsui στη σιγκαπουριανή αγορά ναυτιλιακών καυσίμων. Παράλληλα, ο ABS θα υποστηρίξει τη μελέτη, παρέχοντας υπηρεσίες αξιολόγησης των επιχειρησιακών κινδύνων.

Στόχος της νέας συνεργασίας είναι η πραγματοποίηση ενός ανεφοδιασμού καυσίμου μεθανόλης μέσα στο πρώτο μισό του 2023. Η υλοποίηση του εν λόγω έργου γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΙΜΟ για τη μείωση στο μισό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του ναυτιλιακού κλάδου έως το 2050, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2008, ενώ συμβαδίζει και με τις οδηγίες που έχει εκδώσει η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) σχετικά με την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.