Ναυτιλιακή Διοίκηση ΗΠΑ: Περιοχές κινδύνου για την εμπορική ναυτιλία

Ναυτιλιακή Διοίκηση ΗΠΑ: Περιοχές κινδύνου για την εμπορική ναυτιλία

156
Ναυτιλιακή Διοίκηση ΗΠΑ: Περιοχές κινδύνου για την εμπορική ναυτιλία

Σε αναθεώρηση των περιοχών που ενέχουν κινδύνους για τη ναυτιλιακή κίνηση προέβη η Ναυτιλιακή Διοίκηση των ΗΠΑ (US MARAD). Όπως σημειώνει ο αλληλασφαλιστικός οργανισμός Gard σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, η MARAD προειδοποίησε εμπορικά πλοία που φέρουν την αμερικανική σημαία για ενδεχόμενους κινδύνους κατά την πλεύση τους στον Αραβικό Κόλπο, στον Κόλπο του Ομάν, στην Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν, στην Κόκκινη Θάλασσα, στον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό, στα Στενά του Ορμούζ και στα Στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Η εν λόγω αναθεώρηση από πλευράς της MARAD φαίνεται να οφείλεται στις γενικότερες συγκρούσεις, στην αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα και γενικότερα στην πολιτική ένταση που καταγράφεται στις περιοχές αυτές. Οι απειλές για την εμπορική ναυτιλία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων drones, πειρατικές επιθέσεις, παρεμβολές στην επικοινωνία.

Σύμφωνα με τον Gard, η MARAD εντός του 2022 δεν έχει εκδώσει «συναγερμό» για τη ναυτιλιακή κίνηση στην Κόκκινη Θάλασσα, στον Αραβικό Κόλπο και στον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, το 2021 κατέγραψε επτά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και αφορούσαν εμπορικά πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.