Παραγγελία για LNGCs και στο βάθος η ExxonMobil

Παραγγελία για LNGCs και στο βάθος η ExxonMobil

272
Παραγγελία για LNGCs και στο βάθος η ExxonMobil

Την τοποθέτηση νέας παραγγελίας για τη ναυπήγηση δύο LNG carriers γνωστοποίησε η MISC Berhad την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας τη σύναψη συμφωνίας με θυγατρική της ExxonMobil για τη ναύλωση των εν λόγω πλοίων.

Ειδικότερα, η SeaRiver Maritime LLC (SRM), θυγατρική της ExxonMobil, ναύλωσε δύο LNG carriers σε συμβόλαια χρονοναύλωσης μεγάλης διάρκειας. Η εν λόγω κίνηση πραγματοποιήθηκε μέσω συμφωνιών της SRM με θυγατρικές του ομίλου MISC και συγκεκριμένα τις Polaris LNG Three Pte. Ltd. και Polaris LNG Four Pte. Ltd.

Τα εν λόγω LNG carriers θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. και τα συμβόλαια χρονοναύλωσης θα έχουν ορίζοντα δέκα ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η MISC είχε εξασφαλίσει συμβόλαια χρονοναύλωσης ορίζοντα 15 ετών για δύο LNG carriers από την SRM. Συνεπώς, η πρόσφατη συμφωνία χτίζει περαιτέρω τη συνεργασία της MISC με την ExxonMobil και καταδεικνύει τις βλέψεις των ενεργειακών κολοσσών αναφορικά με την αγορά LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.