Νέο απεργιακό κομφούζιο στο Felixstowe

    129
    Νέο απεργιακό κομφούζιο στο Felixstowe

    Σε νέα απεργία προχώρησαν οι λιμενεργάτες στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 27 Σεπτεμβρίου η οποία σύμφωνα με τo συνδικάτο θα ολοκληρωθεί στις 5 Οκτωβρίου.

    Όπως δήλωσε η Sharon Graham, γενική γραμματέας του συνδικάτου Unite, παρά τα κέρδη που αποκομίζουν οι διαχειριστές του λιμανιού, ουσιαστικά προτείνουν μια μείωση των απολαβών των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι κύριο αίτημα περίπου 1.900 λιμενεργατών είναι οι μισθολογικές αυξήσεις προκειμένου να αντισταθμιστούν οι συνέπειες του πληθωρισμού που αγγίζει το 10%.

    Μέλη του Unite σχολίασαν στο BBC πως από την πρώτη απεργία έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του λιμανιού να διαπραγματευτεί με τους λιμενεργάτες, όμως επέλεξε να μην το κάνουν. Συμπλήρωσαν πως λόγω της άρνησης συνάντησης και διαπραγμάτευσης από την πλευρά της εταιρείας διαχείρισης με τους εργαζόμενους, αυτοί προχωρούν σε νέα οκταήμερη απεργιακή κινητοποίηση.

    Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση του λιμανιού δήλωσε απογοητευμένη από τη στάση των εργαζομένων καθώς θεωρούν δίκαιη την αύξηση των απολαβών κατά 7% την οποία προτείνει.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.