Ζωντανό το περιβαλλοντικό στοίχημα της Κίνας

Ζωντανό το περιβαλλοντικό στοίχημα της Κίνας

43
Ζωντανό το περιβαλλοντικό στοίχημα της Κίνας

Σε ανακοινώσεις πως θα ευθυγραμμιστούν με τους στόχους για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος προχώρησαν οι κινεζικές αρχές.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο αξιωματούχος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, Liu Dechun, η Κίνα θα ενσωματώσει τους νέους στόχους για τον περιορισμό των ανθρακικών εκπομπών στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής προστασίας και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ο ίδιος συμπλήρωσε, επίσης, πως η χώρα θα επιδιώξει περαιτέρω τον πράσινο μετασχηματισμό στις πηγές ενέργειας, αναβαθμίζοντας παράλληλα τις εγχώριες βιομηχανίες και βελτιώνοντας την ενεργειακή τους απόδοση.

Αξιοσημείωτη είναι η μείωση των εκπομπών που παρατηρείται στους κατασκευαστικούς τομείς και στις μεταφορές, όπως και η συνεχιζόμενη μείωση κατανάλωσης ενέργειας ανά μονάδα ΑΕΠ.

Τέλος, η Κίνα επιδιώκει να προωθήσει έναν δίκαιο μηχανισμό για την κλιματική αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των αναπτυσσόμενων χωρών για τη μείωση των ανθρακικών εκπομπών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Xinhua.

Φωτό: Shawn Rain/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.