Μega-παραγγελία της Cosco Shipping Lines

Μega-παραγγελία της Cosco Shipping Lines

149
Μega-παραγγελία της Cosco Shipping Lines

Δυναμικά στην αγορά των νεότευκτων containerships επιχειρεί να εισέλθει ο κινεζικός κολοσσός Cosco, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ετοιμάζει mega-επενδύσεις στο εν λόγω segment.

H Cosco Shipping Lines εικάζεται ότι βρίσκεται πίσω από τις παραγγελίες έξι containerships μεταφορικής ικανότητας 23.000 TEUs και εννέα containerships 15.000 TEUs στα ναυπηγεία Cosco Shipping Heavy Industry Yangzhou, τα οποία ήδη κατασκευάζουν δέκα containerships μεταφορικής ικανότητας 16.000 TEUs.

Tα πλοία μεταφορικής ικανότητας 23.000 TEUs θα είναι διπλού καυσίμου κατανάλωσης μεθανόλης, ενώ αυτά των 15.000 TEUs θα είναι methanol-ready. H αξία του συμβολαίου ανέρχεται σε $3 δισ.

Η μητρική εταιρεία Cosco Ship Holding (CSH), στην έκθεση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το α’ εξάμηνο, ανέφερε ότι θα επιταχύνει τη ναυπήγηση ενός πράσινου και χαμηλών ανθρακικών εκπομπών στόλου για την υποστήριξη μιας εφοδιαστικής αλυσίδας σε συμφωνία με τις πράσινες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.