Διώρυγα Σουέζ: Αύξηση των τελών διέλευσης πλοίων από το 2023

Διώρυγα Σουέζ: Αύξηση των τελών διέλευσης πλοίων από το 2023

151
Διώρυγα Σουέζ: Αύξηση των τελών διέλευσης πλοίων από το 2023

Νέα τέλη διέλευσης για τα πλοία που διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ ανακοίνωσε ο Ossama Rabiee, επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας.

Συγκεκριμένα, από το επόμενο έτος, τα τέλη διέλευσης θα αυξηθούν κατά 15%, με μόνη εξαίρεση αυτά που αφορούν τα bulk carriers και τα κρουαζιερόπλοια, των οποίων η αύξηση θα αγγίξει το 10%.

Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, η εν λόγω αύξηση αποτελεί απόρροια πολλών παραγόντων, μεταξύ άλλων της ανόδου των ναύλων για αρκετούς τύπους πλοίων. Το προαναφερθέν ερμηνεύει τη μικρότερη αύξηση στα τέλη διέλευσης των bulk carriers, των οποίων οι ναύλοι ακολουθούν πτωτική πορεία, και των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία ακόμη ανακάμπτουν από την πανδημία.

Ακόμη, ο πολύ υψηλός πληθωρισμός, που ξεπερνά το 8%, οδηγεί σε αύξηση των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων υπηρεσιών πλοήγησης στη διώρυγα, σημειώνει ο Ossama Rabiee, αναφερόμενος στην αύξηση των τελών διέλευσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.