Ιστορικό υψηλό για τα κέρδη των liner εταιρειών

Ιστορικό υψηλό για τα κέρδη των liner εταιρειών

79
Ιστορικό υψηλό για τα κέρδη των liner εταιρειών

Ρεκόρ έντεκα ετών κατέγραψαν το β’ τρίμηνο του έτους τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) των liner εταιρειών, σύμφωνα με έκθεση της Sea-Intelligence. Αθροιστικά τα ΕΒΙΤ άγγιξαν τα $41,6 δισ. κατά το β’ τρίμηνο του 2022. Στον υπολογισμό των ΕΒΙΤ ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται η εταιρεία CMA CGM, καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχη αναφορά στα οικονομικά της αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα του συνολικού EBIT δεν αποτελούν απλώς ιστορικό υψηλό για δεύτερο τρίμηνο, αλλά βρίσκονται υψηλότερα και από το τελευταίο τρίμηνο του 2021 και το α’ τρίμηνο του 2022, και εφόσον προστεθούν και τα αποτελέσματα των κερδών της CMA CGM θα αποτελέσει το πιο κερδοφόρο τρίμηνο της τελευταίας δεκαετίας.

Μια σημαντική παρατήρηση είναι πως αυτή η ανοδική πορεία των κερδών ενδέχεται να μη συνεχιστεί στο επόμενο τρίμηνο, λόγω της απότομης πτώσης των ναύλων και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης, τονίζει η Sea-Intelligence.

Πηγή: Sea-Intelligence
Πηγή: Sea-Intelligence
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.