Σε ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών προσβλέπει η Ινδία

Σε ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών προσβλέπει η Ινδία

35
Σε ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών προσβλέπει η Ινδία

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα, «χαλαρότερη» πολιτική για τη μίσθωση δημόσιας γης σε επενδυτές που προσφέρονται να επενδύσουν σε έργα σιδηροδρομικών εμπορευματικών τερματικών σταθμών.

Η εν λόγω πολιτική αποτελεί μέρος του προγράμματος «Gati Shakti» του Νέου Δελχί, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να ενισχύσει τις υποδομές συνδυασμένων μεταφορών σε διάφορες οικονομικές ζώνες. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ινδικές αρχές στοχεύουν να κατασκευάσουν 300 σιδηροδρομικούς εμπορευματικούς τερματικούς σταθμούς στην επόμενη πενταετία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Σιδηροδρόμων της Ινδίας, αυτή η αναθεωρημένη πολιτική θα επιτρέψει την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των υποδομών και θα προσθέσει περισσότερους εμπορευματικούς τερματικούς σταθμούς. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως, εφόσον οι σιδηροδρομικές μεταφορές αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο μεταφοράς, είναι αναγκαίο να αυξηθούν, ώστε να μειωθεί το κόστος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συνεπώς, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής στην Ινδία πιστεύουν πως οι συνδυασμένες μεταφορές θα παρέχουν ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα για τη διακίνηση των αγαθών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.