Βελτίωση στις έγκαιρες αφίξεις containerships

Βελτίωση στις έγκαιρες αφίξεις containerships

69
Βελτίωση στις έγκαιρες αφίξεις containerships

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος των liner εταιρειών καταγράφει άνοδο, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση Global Liner Performance (GLP) της Sea-Intelligence. Η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος 60 liner εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε 34 τακτικές γραμμές.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των έγκαιρων αφίξεων containerships τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι του Ιουνίου, στο 40,5%. Μάλιστα, για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας, η «αξιοπιστία» των εταιρειών αναφορικά με τα προγραμματισμένα ταξίδια τους αυξήθηκε σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, η μέση καθυστέρηση άφιξης πλοίων κατέγραψε βελτίωση της τάξης των 0,09 ημερών και κινείται κάτω από τις 7 ημέρες.

Με την τήρηση του χρονοδιαγράμματός της να κινείται στο 48%, η Maersk και για τον μήνα Ιούλιο αποτέλεσε τον πιο «αξιόπιστο» μεταφορέα. Ακολούθησε η Evergreen με 44,3%, η CMA CGM με επίπεδο αξιοπιστίας άνω του 40%, ενώ εννέα liner εταιρείες κατέγραψαν επίπεδα αξιοπιστίας μεταξύ 30-40%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.