Η Maersk ψηφίζει καθετοποίηση

Η Maersk ψηφίζει καθετοποίηση

59
Η Maersk ψηφίζει καθετοποίηση

Στην υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής προχώρησαν οι A.P. Moller-Maersk και Dubai South, με σκοπό να ενισχύσουν την προσφορά στον τομέα των logistics.

Πιο συγκεκριμένα, τη συμφωνία υπέγραψαν οι Christopher Cook, Managing Director της Maersk UAE, και Mohsen Ahmad, CEO της Logistics District, Dubai South, και προϋποθέτει τη δημιουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής σε μια έκταση 15.000 τ.μ. Λόγω των αναγκών και της μεγάλης ζήτησης από διάφορους προορισμούς στη Μέση Ανατολή, η εν λόγω επένδυση θα ενισχύσει τη θέση του δανικού κολοσσού στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, αυτή δεν αποτελεί τη μοναδική επένδυση της Maersk σε αυτόν τον τομέα, καθώς πρόσφατα προέβη στην εξαγορά της ασιατικής εταιρείας LF Logistics, η οποία εγκαινίασε νέα κέντρα αποθήκευσης στην Ινδία και στη Βραζιλία.

Με αυτή τη στρατηγική, η Maersk αποσκοπεί στη μετατροπή του επιχειρηματικού της μοντέλου σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία logistics, καθώς και στην προώθηση της ευρύτερης γκάμας υπηρεσιών που θα παρέχει στους πελάτες της.

Φωτό: Adam Warzawa/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.