H Hapag-Lloyd σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων

H Hapag-Lloyd σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων

116
H Hapag-Lloyd σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων

Ακολουθώντας την υψηλή κερδοφορία τους εντός του 2021 και του 2022, οι κολοσσοί των τακτικών γραμμών επεκτείνουν τους στόλους τους και επενδύουν κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων. Στο πλαίσιο αυτό, ο γερμανικός κολοσσός Hapag-Lloyd προσβλέπει σε ανανέωση του στόλου του και στην απόκτηση υποδομών σε λιμένες.

Σύμφωνα με δήλωση του CEO της εταιρείας, Rolf Habben Jansen, το orderbook της Hapag-Lloyd είναι ίσο με 22 πλοία, αξίας περίπου $3 δισ. Ακόμη, η εταιρεία προσβλέπει στην ανανέωση περίπου των δύο τρίτων του στόλου, ενώ για το 2023 εξετάζει επενδύσεις σε τερματικούς λιμένες.

Βάσει του Reuters, η εταιρεία αξιολογεί την Ευρώπη ως σημαντικό επενδυτικό προορισμό, δίχως όμως να αποκλείει τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Μάλιστα, ο κ. Jansen σχολίασε χαρακτηριστικά: «Θα είναι έκπληξη να μην ανακοινωθεί κάποια λιμενική επένδυση εντός των επόμενων δώδεκα μηνών».

Φωτό: Markus Kammermann/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.