Bulk carriers: Τα φορτία ουκρανικών σιτηρών στο προσκήνιο

Bulk carriers: Τα φορτία ουκρανικών σιτηρών στο προσκήνιο

118
Bulk carriers: Τα φορτία ουκρανικών σιτηρών στο προσκήνιο

Η επανεκκίνηση των θαλάσσιων ουκρανικών εξαγωγών προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τη διατροφική επάρκεια και τις τιμές εμπορευμάτων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, από τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, συνολικά 61 πλοία, που αθροιστικά μετέφεραν περίπου 1,5 εκατ. τόνους τροφίμων, έχουν αναχωρήσει από ουκρανικούς λιμένες.

Σύμφωνα με αρμόδιες ουκρανικές αρχές, την Τρίτη 30 Αυγούστου, έξι πλοία φορτωμένα με 183.000 τόνους αγροτικών προϊόντων αναχώρησαν από ουκρανικούς λιμένες στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι εν λόγω εξαγωγές έχουν καταστεί εφικτές υπό τη συμφωνία που υπεγράφη στις 22 Ιουλίου μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας-Τουρκίας και ΟΗΕ. Στο πλαίσιό της, επετράπη σε τρεις ουκρανικούς λιμένες στη Μαύρη Θάλασσα να επαναλειτουργήσουν. Από αυτούς υπολογίζεται να αναχωρούν περίπου 100-150 εμπορικά πλοία τον μήνα.

Τέλος, σύμφωνα με τις αρμόδιες ουκρανικές αρχές, οι αγροτικές εξαγωγές της χώρας δύνανται να αυξηθούν στους 6 έως 6,5 εκατ. τόνους τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.