Adani, o τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Adani, o τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

257
Adani, o τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη

Στην τρίτη θέση της κατάταξης των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη σκαρφάλωσε ο Ινδός Gautam Adani, αφότου ξεπέρασε τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο και CEO της Moët Hennessy Louis Vuitton (MHLV).

Ειδικότερα, η περιουσία του κ. Adani εκτιμάται στα $137,4 δισ. και πλέον βρίσκεται πίσω μονάχα από τον Ίλον Μασκ και τον Τζεφ Μπέζος. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ένας Ασιάτης έχει αναρριχηθεί εντός των τριών πρώτων θέσεων του Bloomberg Billionaires Index.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Adani διαθέτει εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο, με επενδύσεις σε πληθώρα βιομηχανιών, όπως τα logistics, οι αερομεταφορές και η ενέργεια.

Η πορεία του κ. Adani εντός του 2022 είναι εκρηκτική. Τον Φεβρουάριο ξεπέρασε τον κ. Ambani, για να καταστεί ο πλουσιότερος Ασιάτης στον κόσμο, ενώ τον περασμένο μήνα ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς. Εντός του έτους, έχει αυξήσει την περιουσία του κατά περίπου $61 δισ.

Σε κάθε περίπτωση, η εκρηκτική άνοδος του κ. Adani στην κατάταξη οφείλεται εν μέρει και στο μπαράζ δωρεών στις οποίες έχουν προβεί οι επιφανείς δισεκατομμυριούχοι Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.