Μπλόκο των ΗΠΑ σε κινεζικές κινήσεις και στο φόντο η Maersk

Μπλόκο των ΗΠΑ σε κινεζικές κινήσεις και στο φόντο η Maersk

91
Μπλόκο των ΗΠΑ σε κινεζικές κινήσεις και στο φόντο η Maersk

Τέλος στις κινεζικές βλέψεις για την απόκτηση θυγατρικής του ομίλου Maersk έβαλε η Ουάσιγκτον. Πιο συγκεκριμένα, η China International Marine Containers εγκατέλειψε τα σχέδια της για την απόκτηση της μονάδας κατασκευής εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων της Maersk, ακολουθώντας την ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης πως σκοπεύει να προβεί σε μήνυση για να μπλοκάρει τη συμφωνία.

Ειδικότερα, δημοσίευμα των FinancialTimes, επικαλούμενο πηγές, αναφέρει ότι οι αμερικανικές αρχές σκόπευαν να δράσουν λόγω του γεγονότος ότι η εν λόγω συμφωνία θα οδηγούσε σε σημαντική αύξηση των επιπέδων συγκέντρωσης στην αγορά. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη για αύξηση των τιμών αλλά και μείωση της ποιότητας.

Εάν η συμφωνία είχε προχωρήσει, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς των εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων θα ελεγχόταν από εταιρείες συνδεδεμένες με το Πεκίνο, την ώρα που οι ΗΠΑ εξετάζουν ενδελεχώς τις κινεζικές κινήσεις εν μέσω ανησυχίας για τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της ασιατικής χώρας στις διεθνείς αγορές.

Φωτό: Maersk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.