Λιμάνι Φίλιξστοου: Προσεχώς σοβαρές διαταραχές για τις αλυσίδες εφοδιασμού;

Λιμάνι Φίλιξστοου: Προσεχώς σοβαρές διαταραχές για τις αλυσίδες εφοδιασμού;

102
Λιμάνι Φίλιξστοου: Προσεχώς σοβαρές διαταραχές για τις αλυσίδες εφοδιασμού;

Ανησυχία επικρατεί αναφορικά με τις επιπτώσεις της απεργίας που εκκίνησε την Κυριακή 21 Αυγούστου στο μεγαλύτερο εμπορευματικό λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκπρόσωπος του συνδικάτου Unite έκανε λόγο για δυνητικά σοβαρές διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η οκταήμερη κινητοποίηση, που άρχισε χθες Κυριακή, στο λιμάνι του Φίλιξστοου, «θα μπορούσε να τελειώσει σήμερα το απόγευμα, αν η εργοδοσία δεχθεί να μας συναντήσει για αληθινές διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Ρόμπερτ Μόρτον, επικεφαλής του εφοδιαστικού κλάδου του συνδικάτου.

Αν όμως αυτό δεν γίνει, «η εφοδιαστική αλυσίδα θα υποστεί σοβαρές διαταραχές. Είναι μία από τις λυπηρές συνέπειες τέτοιων καταστάσεων», πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Τα μέλη του Unite ζητούν μισθολογικές αυξήσεις «τουλάχιστον ίσες με το ρυθμό του πληθωρισμού», ενώ οι εργοδότες πρότειναν 7%, όπως είπε. «Αν δεν πετύχουμε τους σκοπούς μας, θα υπάρξουν και άλλες απεργίες», προειδοποίησε.

Ο πληθωρισμός έφθασε τον Ιούλιο το 10,1% σε διάστημα έτους και μπορεί τον Οκτώβριο να ξεπεράσει το 13%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε χώρα της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Είναι η πρώτη απεργία που γίνεται από το 1989 στο λιμάνι αυτό, το οποίο διαχειρίζεται περίπου τέσσερα εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια το χρόνο.

Σύμφωνα με σημερινό σημείωμα της εταιρείας χρηματοοικονομικών αναλύσεων Hargreaves Lansdown, το Φίλιξστοου «είναι ένα ουσιώδες γρανάζι στις εμπορικές επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και μια οκταήμερη απεργία υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε προβλήματα εφοδιασμού των σούπερ-μάρκετ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Tolga Akmen/ AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.