Συνεχίζεται η διόρθωση τους ναύλους των containerships

Συνεχίζεται η διόρθωση τους ναύλους των containerships

88
Συνεχίζεται η διόρθωση τους ναύλους των containerships

Την πτωτική τους πορεία συνεχίζουν οι ναύλοι των containerships όπως προκύπτει από την πορεία του δείκτη της Drewry World Container Index.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης της Drewry, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους στη spot αγορά των containerships σε κύρια routes, κατέγραψε την 23η διαδοχική πτώση του την εβδομάδα 28/07-03/8 και διαμορφώθηκε στα $6.628,29 /FEU. Πρόκειται για πτώση 2% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και πτώση 29% συγκριτικά με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2021.

Στα επιμέρους routes η μεγαλύτερη πτώση (3%) σημειώθηκε στο route Σαγκάη – Λος Άντζελες. 2% μείωση κατεγράφη στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ και Σαγκάη-Γένοβα. Η μοναδική αύξηση (1%) σημειώθηκε στο route Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ με τους ναύλους να διαμορφώνονται στα $1.292/FEU.

Χωρίς τίτλο

Πάντως ο γενικός δείκτης από τις αρχές του έτους έως σήμερα κατά μέσο όρο έχει διαμορφωθεί στα $8.168/ FEU, αριθμός αυξημένος κατά $4.573 σε σχέση με τον μέσο όρο πενταετίας.

Τέλος η Drewry αναμένει περαιτέρω πτώση των ναύλων τους προσεχείς μήνες.

Φωτό:  Jim Lo Scalzo/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.