(Και) η Jotun εκτός ρωσικής αγοράς

(Και) η Jotun εκτός ρωσικής αγοράς

96
(Και) η Jotun εκτός ρωσικής αγοράς

Η Jotun επισημοποιεί την αποχώρησή της από τις ρωσικές αγορές, έπειτα από παύση λειτουργίας του εργοστασίου της στις 3 Μαρτίου και την επακόλουθη πώληση των μετοχών της.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου, η ρωσική εταιρεία Atomstroykomplex ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου και των περιουσιακών στοιχείων της νορβηγικής εταιρείας στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της Jotun, Morten Fon, η εταιρεία, παρά τις προσπάθειές της για εξεύρεση λύσεων όσον αφορά τη λειτουργία της, δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η Jotun δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία από το 1989, ενώ είχε τη δική της παραγωγική μονάδα εντός της χώρας από το 2017.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι παρόμοια αποχώρηση από τη Ρωσία ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, με τη φινλανδική Wärtsilä , η οποία ειδικεύεται στην παροχή ναυτιλιακού εξοπλισμού, να εξέρχεται των δραστηριοτήτων της από τις ρωσικές αγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.