«All-in» της Ινδονησίας στο νικέλιο

«All-in» της Ινδονησίας στο νικέλιο

45
«All-in» της Ινδονησίας στο νικέλιο

H Ινδονησία ετοιμάζεται να προωθήσει μια νέα φορολογική πολιτική αναφορικά με τις εξαγωγές νικελίου το γ’ τρίμηνο του έτους, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα από τις εισαγωγές αλλά και να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή.

Το νέο φορολογικό καθεστώς θα αφορά το nickel pig iron (NPI) και το σιδηρονικέλιο , όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής συντονιστής υπουργός Ναυτιλίας και Επενδύσεων Septian Hario Seto, ο οποίος ωστόσο δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για τον εν λόγω φόρο. Παράλληλα επισήμανε ότι θα διαμορφωθεί με βάση την τιμή του νικελίου και του άνθρακα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την παραγωγή νικελίου.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας επιχειρεί να αξιοποιήσει τα μεγάλα αποθέματα που διατηρεί σε νικέλιο για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα. Άλλωστε, η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει εξασφαλίσει επενδυτικές συμφωνίες από εταιρείες όπως η LG και η Hyundai για την παραγωγή μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, δεν προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη συνάντηση του προέδρου Joko Widodo με τον Elon Musk στις ΗΠΑ, προκειμένου και η Tesla να επενδύσει στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.