Η προσφορά της Minerva Marine στην ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα

Η προσφορά της Minerva Marine στην ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα

1930
Η προσφορά της Minerva Marine στην ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα

Για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και την υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» εκλεκτά μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας. Η τελετή απονομής είχε σκοπό να τιμήσει τους πρωταγωνιστές της ναυτιλιακής κοινότητας για τη χρονιά που πέρασε.

Το Βραβείο Ευκράντη 2021 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στη Minerva Marine Inc.

Οικογενειακή παράδοση και δυναμισμός, εμπιστοσύνη στον Έλληνα ναυτικό και στη χώρα μας, αφοσίωση στους δεσμούς εταιρείας και εργαζομένων, προσήλωση στον εκσυγχρονισμό και στην επιχειρηματική τόλμη αλλά και προσφορά στην κοινωνία χαρακτηρίζουν την υπερεικοσιπενταετή πορεία της Minerva Marine.

Mε τα 74 πλοία της να ταξιδεύουν σε όλους τους ωκεανούς, μεταφέροντας ως επί το πλείστον ενέργεια στη μορφή αργού πετρελαίου, υγρών και στερεών καυσίμων και υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα ιστία και η κουκουβάγια του λογοτύπου της επιδεικνύουν τον ναυτικό χαρακτήρα της εταιρείας και τη σοφία του «επιχειρείν» στη θάλασσα, μετατρέποντας τη γνώση και την αποφασιστικότητα σε εταιρική πράξη και στάση.

H Μinerva Marine ιδρύθηκε το 1996 από τον Ανδρέα Ι. Μαρτίνο, ως νεόφυτη εταιρεία αλλά ταυτόχρονα και ως «βλαστός» της παράδοσης και του σθένους που χαρακτήριζαν τη ναυτιλιακή δραστηριότητα της πρωτοπόρου Αθηνάς –Νουνού– Μαρτίνου. Την επιχειρηματική σκυτάλη φέρει σήμερα ο Ανδρέας Α. Μαρτίνος, ο οποίος συνεχίζει και διευρύνει συνεχώς την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Η προεξέχουσα θέση που κατέχει σήμερα η εταιρεία απαιτεί εργατικότητα, οξυδέρκεια και διορατικότητα, σεβασμό στους ναυτικούς, κρυστάλλινες σχέσεις με τους ναυλωτές, υποστηρίζοντας παράλληλα την ελληνική παραγωγή που υπηρετεί τις ανάγκες των πλοίων και του γραφείου. Ανάγκες που αφορούν την επισκευή και τη συντήρηση των πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία ή από ελληνικά συνεργεία, την αγορά ναυτιλιακού εξοπλισμού και υλικών που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από ελληνικές επιχειρήσεις, τις προμήθειες, την παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών και πολλών άλλων.

Ef220629_1068a
Ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, COO της Minerva Marine Inc., και ο κ. Ηλίας Μάλλιος, Υπεύθυνος Εξαγωγών, SEABRIGHT, χορηγού του βραβείου.

Η προτίμηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών είναι συνειδητή επιλογή της εταιρείας, όχι μόνο γιατί καλύπτουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, έχοντας τις ανάλογες πιστοποιήσεις, αλλά και για την ποιότητα και την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί διαχρονικά και διασφαλίζει την εξέλιξη και τη σταθερή βελτίωσή τους. Πίσω από την ελληνική παραγωγή βρίσκονται άνθρωποι δημιουργικοί, που, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος και την αξία της ελληνικής ναυτιλίας, ερευνούν, καινοτομούν και αναβαθμίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στηρίζοντας τη βιωσιμότητα της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας.

Για τη Minerva, που έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του μετασχηματισμού της, με στόχο την απανθρακοποίηση, την ψηφιοποίηση, τη σύγχρονη κατάρτιση των αξιωματικών της μέσω του δικού της Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ, την περαιτέρω ανύψωση του επιπέδου ασφάλειας και αποδοτικότητας των πλοίων της και την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορικών υπηρεσιών, η υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικής κοινότητας είναι σύμπραξη και συμπόρευση.

Το φετινό βραβείο για την «Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας» απονέμεται έπειτα από τελική επιλογή των μελών της HEMEXPO, έχοντας ως γνώμονα την πολυδιάστατη και έμπρακτη υποστήριξη που δείχνει η εταιρεία προς την ελληνική ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Μinerva Marine αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για ορισμένα από τα υπόλοιπα βραβεία που απονεμήθηκαν για το 2021 παρακάτω:

Βραβείο Καλύτερου Manager

Βραβείο για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας

Βραβείο «Μαριλένα Λασκαρίδη»

Χορηγός βραβείου:

seabright

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.