Ο Πειραιάς τέταρτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ευρώπης

Ο Πειραιάς τέταρτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ευρώπης

529
Ο Πειραιάς τέταρτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Ευρώπης

Δεδομένα αναφορικά με τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Ευρώπης το β’ τρίμηνο του 2022 έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η MarineTraffic. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δεδομένα AIS, η MarineTraffic υπολόγισε τα πέντε πιο πολυσύχναστα λιμάνια containerships στην Ευρώπη βάσει των μεμονωμένων αφίξεων containerships.

Ειδικότερα, σημαντικός διαφαίνεται ο ρόλος του Πειραιά, με τις μεμονωμένες αφίξεις να διαμορφώνονται στις 108 το β’ τρίμηνο. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το λιμάνι του Ρότερνταμ, με 193 αφίξεις.

Κορυφαίοι ευρωπαϊκοί λιμένες containerships, βάσει του αριθμού μεμονωμένων αφίξεων για το β’ τρίμηνο του 2022. Πηγή δεδομένων: MarineTraffic.

graph

Τέλος, όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα συγκεκριμένα πέντε λιμάνια βρέθηκαν στις πρώτες πέντε θέσεις και το α’ τρίμηνο του 2022. Μοναδική διαφορά ήταν ότι ο λιμένας του Αμβούργου είχε βρεθεί τότε στη δεύτερη θέση, ενώ ο λιμένας της Αμβέρσας στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.